Kuzu Etli Acılı Çorba Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Kuzu Etli Acılı Çorba Tarifi

  1. MALZEMELER

    1/2 kg. kuzu kol
    2 litre su (10 su bardağı su)
    4 tane acı kuru kırmızı sivri biber
    2 çorba kaşığı tepeleme un
    2 tatlı kaşığı tuz
    1 çorba kaşığı tepeleme domates sal?sı
    1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı

    YAPILIŞ TARİFİ

    Kuzu kolu, 10 bardak su ile tuzu ilave ederek, bir taşım kaynattıktan sonra
    1.5 saat süreyle kısık ateşte pişir. Ayrı bir tencerede unu tereyağı ile
    pembeleştir, salçasını da ilave et, bir iki dakika çevir, bir kenara al.
    Haşladığın kuzu kolun suyunu süzekten geçir, kavurduğun unlu sosun
    üzerine yavaş yavaş tel ile çırparak topak topak olmayacak şekilde yedir.
    Kuzu etlerini küp şeklinde doğra ve karışıma ilave et. Kuru acı biberleri
    içine at, harlı ateşte 2 dakika süreyle kaynattıktan sonra 45 dakika
    olabildiğince kısık ateşte pişir.


    Güncelleme : 2008-04-24
  2. 2008-04-07 #2
    kuzu yemekte ne zevkli olur :))) emeğine sağlık

  Okunma: 1538 - Yorum: 1 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -