224 - Milföylü Muzlu Pasta Nasıl Yapılır?


Malzemeler

8 yaprak milföy
3 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığıun
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 p. vanilya
1 limon kabuğu rendesi
2 muz
üzeri için:
pudra şekeri

Hazırlanışı

4 yaprak milföyü yanyana koyup birleştirerek
merdane ile inceltin. çatalla iyice delip tepsiye
alın. diğer hamurlara da aynı işlemi yapın. 170
derecede pişirin. diğer tarafta sütü tencereye
alın.içine yumurta sarısını,tozşekeri,unu,nişastayı
vanilya ve limon kabuğu rendesini alıp pişirin.
4 parça milföyün üzerine kremayı alın.muzun yarısını
dilimleyerek arasına yerleştirin.diğer 4 parçayı
üzerine kapatın. kalan muzları dizin ve bolca pudra
şekeri eleyin. dilimleyerek servis yapın.