1132 - Vezir Parmağı Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı su
50 gram margarin
1 tatlı k. tozşeker
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
3- 4 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta

Kızartmak için:
sıvıyağ

Şerbeti için:
3,5 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon

Hazırlanışı

Tencereye 2 su bardağı suyu alın.
Üzerine margarin,toz şeker,tuz ilave edip
susyun kaynamasını sağlayın.
Su kaynadıktan sonra üzerine 2.5 su bardağı unu ekleyin.
Devamlı karıştırarak 3 yada 4 dakika pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra üzerine üzerine tek tek yumurtaları
kırarak devamlı karıştırın.
En son üzerine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyin.
Hamurdan vezir parmağı şeklini verin.Soğuk sıvıyağa alın.
Vezir parmağını kızartın.
Şerbeti için tencereye toz şekeri ve susyu alıp
kaynatın.
Vezir parmaklarını servis tabağına alıp üzerine şerbeti dökün.