MALZEMELER

1 su bardağı şeker
3 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

SÜPRİZ MALZEME

1 poşet krem şanti
1 bardak süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz içi

ÜZERİ İÇİN

Çikolata Sosu
Bol Hindistan Cevizi

TARİFİ

Yumurta ve şeker 3 dakika mikserle çırpılır.Yağ,süt,vanilya,un ve kabartma tozu ilave edilerek tahta kaşık yardımıyla karıştırılır.Ortası delik kek kalıbına dökülür.175 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır.

Bu arada 1 poşet krem şanti 1 bardak sütle çırpılır.İçine tarçın ve ceviz içi eklenir.Soğuyan kek ters çevrilir.Üst kısmından 1 parmak yüksekliğinde enine kesilerek kekin üst kısmı çıkarılır.Kekin iç kısmı dış kabuğunu delmemek şartıyla bir kaşık yardımıyla oyulur.Çıkarılan kek içi robottan geçirilerek un haline getirilir.Kek karışımına krem şantili karışım eklenir.Ve oyulan kekin içine doldurulur.Kestiğimiz kekin üzeri kapatılarak çikolata sosuyla süslenir.