Malzemeler:

500 gr dondurulmuş mısır veya 1 büyük kutu konserve mısır
3 Çorba kaşığı margarin
1 Adet küçük soğan
2 Çorba kaşığı un
4 Su bardağı süt
2 Su bardağı su, etsuyu veya tavuk suyu
(et suyu kullandığınızda yağı 2 kaşığa indirin.)
5-6 Dal maydanoz
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Soğanı ince yarım halka şeklinde doğrayın.
Mısırları yıkayıp süzün, yarısını robotta püre haline getirin.
Bir tencerede margarini eritin ve soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.
Sonra unu ilave edin ve kısık ateşte un kokusu gidene kadar kavurun.
Püre haline getirdiğiniz mısırı tencereye ekleyin ve devamlı karıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin.
Soğuk suyu ve sütü tencereye ekleyin iyice karıştırın.
Kaynadıktan sonra kalan tane mısırları, tuz ve karabiberi ilave edin.
10 Dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra, servis kaselerine alın.
Üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.