Malzemeler:

Nohut 300 gram
Yeşil biber 1 adet
Su 3/4 lt.
Tane kimyon 2 tatlı kaşığı
Toz zencefil 1 tatlı kaşığı
Ghi 2 çorba kaşığı
Acı biber 2 adet
Toz zerdeçal 1/2 tatlı kaşığı
Soğan tozu 1/4 tatlı kaşığı
Sarımsak tozu 1/4 tatlı kaşığı
Limon suyu
1 adet Karabiber
Tuz

Yapılışı:

Nohut bir gece suda bekletilir. Ertesi gün kendi suyuyla 45 dakika veya bir saat, yumuşayıncaya kadar pişirilip süzülür. Zencefil, ezilmiş acı biber ve diğer baharat sıcak ghi' de hafif kavrulur, sonra yeşil biber katılıp birkaç dakika karıştırılarak pembeleştirilir.Süzülen nohut bu karışıma katılır ve hepsi 10 dakika süreyle karıştırılır, istenirse küçük küçük doğranmış 2-3 domates de katılabilir. Böylece koyuca bir sos elde edilir. Yemek piştiğinde limon suyu eklenir.