Malzemeler

500 gr yağsız kıyma
1 Kahve fincani pirinç
Yarim demet maydanoz
1 Adet sogan
3 Adet yumurta
3 Adet havuç
4 Adet patates
2.5 Kahve fincani siviyag
6 Su bardagi su
1.5 Su bardagi yogurt
1.5 Çorba kasigi un
Nane, tuz, karabiber

Yapılış Tarifi

Pirinci yikayip süzün.
Sogani rendeleyin ve maydanozu ince ince dograyin.
Geniç bir kapta kiyma, pirinç, maydanoz, sogan, 1 adet yumurta, biraz tuz, nane ve karabiberi karistirip yogurun.
Hazirladiginiz köfte harcindan misket büyüklügünde köfteler yuvarlayin.
Genis bir kaseye yarim kasik un serpip köfteleri dizin.
Havuç ve patatesleri küp seklinde dograyin.
Siviyagi tencerede kizdirip önce havuçlari sonra patatesleri 10 dakika sote edin.
Suyu ilave edin ve 15 dakika kaynatin.
Köfteleri ekleyip kisik ateste 45 dakika pisirin.
Yogurt, kalan yumurtalar ve unu bir kasede karistirin.
Tencereye azar azar dökerek ve sik sik karistirarak ekleyin.
Tuz serpip atesten alin.
Sicak olarak servis yapin.