17 - Dondurmali Çıkolatali Pasta:

pandispanyası için:
4 yumurta
1 su bardağıun
1 su bardağıtoz şeker
2 çorba kaşığıkakao
1 p.kabartma tozu
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 kase damla çikolatalı dondurma
pandispanyayı ıslatmak için:
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI:
Önce pandispanya için yumurtaları şekerle çırpın.Üzerine un ,kakao ve kabartma tozu ilave
edip çırpın. Kelepçeli yuvarlak bir kalıpta pişirin. önce 170 derecede daha sonra 150 derecede.
Pandispanya soğuduktan sonra enlemesine üçe kesin. Kremşantiyi sütle çırpıp yarısını
ayırın. Yarısına bir kase çikolatalı dondurma ekleyip karıştırın. Pandispanyanın 1, parçasını
yine yuvarlak bir kalıba koyun. Granül kahve ,tozşeker ve sıcak su ile ıslatın.Üzerine
dondurmalı kremanın yarısını koyun. İkinci parça pandispanyayı üzerine koyup aynı işlemleri
yapın.En son parçayı da üzerine koyup ayırdığımız kremşanti ile süsleyin.Üzerine damla
çikolata serpiştirin. Derin dondurucu da sertleştikten sonra kalıptan ayırıp soğuk servis
yapın. Tiramisu gibi lezzetli ama çok daha hafif bir pasta...