MALZEMELER:

250 gr kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
pulbiber,karabiber
sıvaıyağ,tuz

HAZIRLANIŞI:

Yahni köfte için ilk olarak karıştırma kabına bulgur alınır
biraz ılık su ilave edilir.Biraz karıştırılır ve daha sonra kıyması
unu ve yumurtası da ilave edilerek yoğrulur.elde edilen köfteler fındık
büyüklüğünde yuvarlanır.Bu arada bir tencereye sıvıyağ alınır.
üzerine doğranmış soğanlar alınır.Salçası eklenerek çevrilir.
üzerine sıcak su ilave edilir. Su kaynayınca köfteler eklenir.
10 dakika piştikten sonra haşlanmış nohut
ve kuru fasülye de eklenek pişirilir.tereyağı ve
reyhanla sos yapılarak üzerine dökülür ve sıcak servis edilir.