Malzeme:

yarım kg pazı
yarım kg yoğurt
2 diş sarımsak
2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 soğan
kırmızı biber,tuz

Hazırlanışı:

Önce bulguru kapaklı bir kaba alıp üzerine sıcak su
dökerek demlenmeye bırakın. Diğer tarafta sıvıyağda
soğanı ve ardından da doğranmış pazıları ilave ederek
soteleyin. Bulgur demlenince üzerine unu,biber salçasını
arzuya göre reyhan,tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun.
ara ara sıcak su ilave ederek köfte kıvamına getirin. misket
büyüklüğünde köfteler yapıp sıcak suda haşlayın.
Tabağın altına pazıyı dökün. Üzerine sarımsaklı yoğurdu
onun üzerine de köfteleri yerleştirin.En son biberli tereyağı
döküp sıcak servis yapın.