Patatesli Tepsi Köftesi Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Patatesli Tepsi Köftesi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesli Tepsi Köftesi Nasıl Yapılır?

    Malzeme:
    400 gr kıyma
    1 soğan
    3-4 dilim tost ekmeği
    1 p. kabartma tozu
    1 çay bardağı süt
    köfte baharı,tuz

    püresi için:
    5 patates
    1 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 yumurta
    100 gr kaşar peyniri
    tuz,muskat,karabiber

    süslemek için:
    çeri domates

    HAZIRLANIŞI:
    Karıştırma kasesine kıyma,rendelenmiş soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış tost ekmekleri alınır.

    Üzerine kabartma tozu,süt,tuz ve köfte baharı ilave edilip yoğurulur. Bu şekilde en az 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Dolaptan çıkan köfte harcı yağlanmış tepsiye alınıp üzeri düzeltilir. 180 derecelik fırında 10 dakika pişirilir. Fırından alınıp üzerine püre yayılır.(püre için haşlanıp ezilmiş patateslere süt, tereyağı,yumurta ve kaşar peyniri ilave edilir. Tuz, muskat rendesi de konup karıştırılır.) Çeri domatesler her dilime bir tane gelecek şekilde üzerine konur. Tekrar fırında 10 veya 15 dakika pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır. Altı da üstü de yumuşacık bir köfte..



     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2018-12-07
  2. 2010-08-12 #2
    bende çok eskiden bu tarifi yapmıştım ve bi daha bu tarifin aynısı bulamadım qerçekten çok qzzl oluyor köftenin içine süt koyulurmu die şüphe etmiştim ama boşunaymış.....
    ben sadece üstüne domates koymuorum bu patates püresini sululaştırıyor...
    Saolun....

  Okunma: 6509 - Yorum: 1 - Amp
Kullanıcı Oylaması: 0/5 - 0