MALZEMELER:
400 gr kıyma
1 tutam maydanoz
1 çay bardağıpirinç
1 soğan
1 havuş
1 patates
1 yumurta
tuz,karabiber

terbiyesi için:
1 su bardağıyoğurt
1 limon
2 çorba kaşığıun
su

üzeri için:
1 çorba kaşığıtereyağ
nane
pulbiber

HAZIRLANIŞI:
Ekşili köfte için ilk olarak karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan,pirinç, maydanoz,yumurta alınır.tuzu ve baharatları ayarlanarak yoğrulur. hazır olan köfte fındıktan biraz büyük olacak şekilde top top yapılır.köfteler ilk önce sıcak suya daldırılıp çıkarılarak kara suyu alınmış olunur.daha sonra bir tencerede sıcak suya alınır. havuç ve patatesler de daha sonra küp doğranarak ilave edilir.ekşili köftenin terbiyesi için ise;yoğurt,limon, un ve su bir kaba alınarak alınark çırpılır.köfteler pişince terbiye bir yandan karıştırılarak köftelere ilave edilir ve biraz daha pişince ocaktan alınır. tereyağı, nane ve pulla hazırlanan sos ile servis yapılır.