Malzeme

4 adet ayva
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Süslemek İçin

1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 yemek kaşığı çekilmiş fındık

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?



-Şeker ve suyu yayvan bir tencerenin için dökelim, kaynamaya bırakalım.
-Bu arada ayvaları ikiye bölüp kabuklarını soyalım içlerini temizliyelim kaynamakta olan şerbetimize ayvaları yatıralım.
-Evinide mevcutsa kırmızı gıda boyası şerbetin içine bir çay kaşığı kullanabilirsiniz görüntüsü daha iyi olacaktır
-Ayvalarımızı 20 dakika kadar kaynattıkdan sonra dilediğiniz bir servis tabağına alabilirsiniz.
-Ayvalarımız soğurken üzerinin kremasını hazırlayalım ve en son olarak krem şantileri dökelim Ayva şerbetinden kalan şerbeti krem şantinin üzerine bir miktar akıtalım ve fındık,fıstık,ceviz evimizde ne mevcut ise üzerine serpiştirelim.