Portakallı Haşhaşlı Kek Nasıl Yapılır?

Malzeme:

2 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
2 çorba kaşığı haşhaş
1 su bardağı tam buğday unu
yarım su bardağı un

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın.
Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin ve birlikte çırpın.
Üzerine portakal kabuğu rendesi ilave edin.
Portakal suyu ve 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyin.
Üzerine 2 çorba kaşığı haşhaş tohumu ekleyin.
1 su bardağı tam buğday ununu ilave edip karıştırın.
Yarım su bardağı normal un ekleyin.
1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ekleyin.
Hepsini karıştırın.
Kek kalıbına karışımı boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.