MALZEMELER:

4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı k. tuz
yarım p. yaşmaya
1 yumurta
ılık su
iç harcı için:
1 su bardağı tahin
2 çorba kaşığıtoz şeker
1 su bardağı ceviz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
üzeri için:
1 çorba kaşığıtozşeker
1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:

4 su bardağı un karıştırma kabına alınır. unun ortası havuz şeklinde
açılır.yumurta, süt,tuz ve yaşmaya ortasına alınarak yoğurulmaya başlanır.
alabildiği kadar su eklenerek hamur oluşturulur.elde edilen hamur
açılabildiği kadar açılır. diğer taraftan iç harcı için; tahin , şeker,
ceviz ve sıvıyağ bir kaba alınarak karıştırılır. açılan hamurun üzerine
bu karışım sürülerek rulo yapılır.rulo yapılan hamur uzatılır ve
istenilen büyüklükte dolanarak yağlanmış tepsiye dizilir.üzerine
çırpılmış yumurta sürülür, en üste de tozşeker serpilerek üzeri
kızarana kadar pişirilir.