Malzemeler

150 gr tereyağı
2 Adet yumurtanın sarısı
1 Adet yumurta
2.5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudraşekeri
100 gr çekilmiş fındık
Bir tutam tuz
Üzerine:
Reçel veya pekmez

Hazırlanışı

  • Tereyağı, pudraşekeri, yumurta sarıları, un ve çekilmiş fındıkları metal bir kaşık veya mikser yardımıyla iyice karıştırın.
  • 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  • buzdolabından çıkardığınız hamuru streç filmin arasına koyup, yayın.
  • yıldız şeklinde kalıplarla hamurdan parçalar çıkarın.
  • Hamurların ortasına parmağınızla biraz bastırın ve çukur oluşturun.
  • Unlanmış ve yağlanmış fırın tepsisisine bu yıldız kurabiyeleri dizin.
  • 175 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra kurabiyelerin ortasına reçel ve pekmez dökün.
  • servis yapın.