Malzemeler

Yarım kilo un
1 Su bardağı tozşeker
2 Adet yumurta
100 gr margarin
1.5 Çay kaşığıa kabartma tozu
Yarım su bardağı ceviz
Yarım su bardağı kuru kayısı



Hazırlanışı

  • Unu geniş bir kaba eleyin.
  • Ortasını havuz gibi açın.
  • Şekeri, kabartma tozunu, oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve yumurtayı ilave edip, yavaş yavaş yoğurun.
  • Gerekirse biraz daha un ekleyin.
  • Elinize yapışmayacak kıvama gelene dek yoğurun ve 4 parçaya bölün.
  • Her parçayı yuvarlayın.
  • Unlanmış düz bir zemin üzerinde merdane ile açın.
  • Ceviz ve kayısıları ince ince kıyın.
  • Hamurun üzerine bunlardan bir miktar serpin.
  • Merdaneyi üzerinde yuvarlayıp, hamura yapışmalarını sağlayın.
  • Büyükçe ve yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla veya bir bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
  • Fırından çıkardığınız kurabiyeleri yerinden hafifçe oynatıp, tepside soğumaya bırakın.