Gereçler:

Şeker 2 1/2 su bardağı 450 gram
Su 1 3/4 su bardağı 350 gram
Limon suyu 2 tatlı kaşığı 10 gram
Yeşil fıstık (dövülmemiş) 2 3/4 su bardağı 200 gram
Margarin 1 kaşık 200 gram
Tel kadayıf - - 200 gram

Yapılışı:

Şeker ve suyu tencereye koy, 5 dakika kaynat, limon suyunu ekle, 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan al, ılıt. Fıstıkları ince ince kıy veya döv. Yağı, çapı 30 santimetre olan bir tepside erit. Kadayıfı ekle. Elle iyice ovacak kadayıfı parçala ve yağı yedir, yarısını ayır. Diğer yarısını tepsiye elle iyice bastırarak yay, üzerine fıstığı koy. Ayrılan kadayıfı fıstığın üzerine aynı şekilde yay. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında, koyu pembe renkte 30 dakika kadar pişir. Fırından çıkınca 1-2 dakika beklet. Üzerine şurubu gezdir. Üstünü kapatıp şurubu çektir. Dilimleyip sıcak servis yap.