1826 - Pişmaniyeli Ayva Tatlısı(resimli)


MALZEMELER

3 ayva
2 elma
10 çorba kaşığı şeker
2 su bardağısu
2 karanfil
az miktarda gıda boyası
üzeri için:
pişmaniye

HAZIRLANIŞI

Ayvaların uçları kesilir ve 2 ye ayrılır.çekirdek yatağı çıkarılır. tencereye 2 su bardağı su alınır. yarım çay kaşığı kadar gıda boyası eklenerek ayvalar tencereye alınır.ayvalar yarı kıvamda pişince fırın kabına alınır.elmalar rendelenerek ayvanın çekirdek yatağı kısmına konulur.karanfili eklenerek üzerine tozşeker dökülür. renkli sudan üzerine dökülerek, yağlı kağıt ve folyo ile kapatılarak fırına verilir.Pişince ayvalar servis tabağına alınır.üzerine pişmaniye konulur. en üste renkli su gezdirilerek servis yapılır.