Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

500 gr kıyma
1 adet soğan
½ demet maydanoz
1 kahve fincanı pirinç(pirinçler önceden suyla haşlanır)
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 su bardağı un
2 adet yumurta

Yapılışı:

Kıymanın üçte biri tavaya alınır. İnce doğranmış soğan ve tuz eklenerek 5 dakika kavrulur.

Maydanozlar ince ince kıyılır bir kaba alınır, üzerine karabiber, haşlanmış pirinç, soğanla kavurduğumuz üçte bir kıyma, 1 yumurta ve geri kalan kıyma Katılarak bütün malzemeler karıştırılarak yoğrulur. Bu karışım köfte şeklinde hazırlanır.

Bir kapta 2 adet yumurta çırpılır hazırlanan kadınbudu köfteler ilk önce una bulanır sonra yumurtaya bulanarak yağda kızartılır. Kızartılan kadınbudu köfteler servis tabağına alınarak üzeri maydanozla süslenerek servis yapılır.