MALZEME:

Bamya 1 kg. Soğan 2 adet
Domates 2 adet Sıvı yağ 1 su bardağı
Limon suyu 1 çay bardağı Toz şeker 1/2 tatlı kaşığı
Sirke 1 çay bardağı Tuz
Limon dilimleri

YAPILIŞI:

Bamyaları ayıklayıp sap kısımlarını yuvarlak veya huni şeklinde kesin. Bamyaları 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirke karışımında 5 dakika bekletin. Soğanı ince kıyıp sıvıyağda pembeleştirin. Bamyaları yıkayıp süzgece alın ve bekletmeden soğana ilave edin. 1-2 dakika soğanla pişirin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Bamyaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuz serpin. Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin. Limon dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis yapın. Not: Bamya pişerken üzerine yağlı kağıt serip kapağını kapatın ve bu şekilde yemek daha lezzetli olacaktır.