100 gr tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
6 adet yumurta
1 su bardağı lor peyniri
1 tutam tuz
3 su bardağı su
6 adet yufka
1 çay kaşığı karbonat
-Yumurtaları derin bir kaba kırıp ılık tereyağ , su, kabartma tozu ve karbonatı ekleyin.
-Tel çırpıcı yardımıyla malzemeleri 1-2 dakika kadar çırpın.
-Diğer taraftan, fırın tepsisini yağlayın.
-Yufkalardan birini tepsiye buruşturarak yerleştirin.
-Hazırladığınız karışımdan bir kepçe kadar alıp yufkanın her tarafını ıslatın.
-İkinci yufkayı da buruşturarak tepsiye yerleştirin.
-Yumurtalı karışımdan bir kepçe kadar daha alıp, yufkanın üzerine yayın.
-Bir yufka daha alıp onu da aynı şekilde üzerine yayın.
-İç harcı için kenarda bekleyen peynirleri karıştırıp yufkanın üzerine serpiştirin.
-Kalan yufkaları da aralarına yumurtalı sostan gezdirerek yayın.
-Bıçağın ucuyla ya da çatalla böreği rastgele delip kalan sosu da üzerine yayın.
-Böreği 5 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar, en az 40-45 dakika pişirip çıkarın.
-Dilimleyerek servise sunun.