Çeltik Kebabı Nasıl Yapılır?
-
Yazar:
2006-12-21
Çeltik Kebabı Nasıl Yapılır?
Malzemeler
500 gram et
4 domates
6 sivri biber
4 patates
2 su bardağı yoğurt
sarımsak
tuz karabiber
sıvıya
Yapılışı
Etleri ince uzun doğrayın (kibrit copu seklinde ama biraz daha kalın) tavaya etleri koyun ve suyunu neredeyse çekene kadar yağsız kavurun . sonra sıvıyağ ilave edin ve domatesi kup kup , biberleri de et gibi doğrayın ve ilave edin. 10 dakika sonra sarimsagi da ekleyin ve baharatlarını , tuzunu da koyup biraz daha kavurduktan sonra kapatın. Patatesleri de ince ince (et gibi) doğrayın ve kızartın . sarımsaklı da yoğurt hazırlayın. servise gelince tabağa patatesten ve yanına da etten koyun ikisinin ortasına sarımsaklı yoğurt dökün.
AFIYET OLSUN
İlgili Konular
-
-
-
Okunma: 1335 - Yorum: 0 -
Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -