Malzemeler

3 Adet yufka
250 gr kıyma
1 Çay bardağı ince bulgur
1 Kahve fincanı su
2 Adet soğan
1 Çay kaşığı cekilmiş ceviz içi
1 Çorba kaşığı margarin
1 Adet yumurta sarısı
Tuz, karabiber

Yufka sosu için :
5 Çorba kaşığı eritilmiş margarin

Hazırlanışı

  • Soğanları ince ince kıyın ve kıyma ile 1 çorba kaşığı margarinde pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Bulgur ve suyu ilave edin.
  • Ateşi kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin.
  • Tuz, karabiber ve ceviz içini ekleyip karıştırın.
  • Yufka sosunu hazırlamak için bir kapta eritilmiş ılık margarin ile yoğurdu karıştırın.
  • Yufkaları 4 eşit şerit şeklinde kesip, yufka sosuyla ıslatın.
  • Uzun şeritlerin iki ucunu birleştirip, ikiye katlayın.
  • Şeritlerin içine bulgurlu karışımdan koyun.
  • Dökülmemesi için iki ucunu sıkı bir şekilde içeriye doğru katlayıp, rulo şeklinde sarın.
  • Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Kalan yufka sosuna yumurta sarısını ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine sosu sürün.
  • Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 25-30 dakika kızartın ve servis yapın.


5 Çorba kaşığı yoğurt