Malzemeler

1 kg un
2 Yumurta
1 Paket margarin
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı yoğurt
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
1 Çat fincanı zeytin ezmesi
Tuz


Hazırlanışı

  • Bir yumurtanın sarısını ayırın, akını diğer yumurta ile karıştırıp çırpın.
  • Oda ısısında yumuşatılmış margarin, un, yoğurt, sıvıyağ, çırpılmış yumurta ve kabartma tozunu karıştırıp düzgün bir hamur yoğurun.
  • Hamuru buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Herbirini elinizle açıp içlerine birer çay kaşığı dolusu zeytin ezmesi sürün.
  • Poğaça şekli vererek üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.