Malzemeler

3 Su bardağı un
1 Paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
2 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı ayçiçek yağı
4-5 Çorba kaşığı tahin
1 Adet yumurta sarısı
Bir miktar dövülmüş ceviz
Susam

Hazırlanışı

  • Hamur yoğuracağınız kaba unu koyup, ortasını havuz gibi açın.
  • 1 Paket margarin, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Bir müddet hamuru dinlendirin.
  • Daha sonra hamuru ikiye ayırın.
  • Bir parçayı alıp, yine ikiye ayırın.
  • Tabak büyüklüğünde açıp, aralarını ayçiçek yağı ile yağlayıp, üst üste koyun.
  • Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
  • Hamurlar bitene kadar bu işlemi uygulayın.
  • Açtığınız hamurların arasına 1 çorba kaşığı tahin sürün ve dövülmüş ceviz serpin.
  • Yufkaları rulo yapın.
  • Üç parmak arayla kesip, tepsiye dizin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  • Susam serpin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.