Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır?

    Malzemeler :
    * 4,5 su bardağı un
    * 4,5 su bardağı su
    * 6 adet yumurta


    Şerbeti için;
    * 4 su bardağı şeker
    * 1 su bardağı su


    Kızartmak için;
    * Mısır özü yağ

    Hazırlanışı :
    Suyu tencereye koyup kaynatın. Unu içine koyup karıştırın. Kısık ateşte 5 dk. kadar pişirin. Ilıyınca içine yumurtaları tek tek kırıp karıştırın.Karıştırma işlemini mikser yardımıyla yapın. Hamuru sıkma torbasına doldurun.


    Tavaya yağı koyun. Yağ kızmadan önce hamurları sıkıp kızartmaya başlayın. Ateş harlı hale gelince 10 dk. daha kızartın. Ocakta suyu ve şekeri karıştırarak tatlının şerbetini hazırlayın.

    Kızaran tulumbaları şerbet kasesinin içine atıp şerbeti çekmelerini sağlayın. Tatlının fazla şerbetini süzerek tabaklara servis yapın.


     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2006-12-20
  Okunma: 2075 - Yorum: 0 - Amp
Kullanıcı Oylaması: 0/5 - 0