Endonezya Usulü Şiş Kebap Trifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Endonezya Usulü Şiş Kebap Trifi

  1. Malzemeler :

    • 1 kg kuşbaşı kuzu eti. Terbiyesi için:
    • 3 diş sarımsak
    • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 adet küçük soğan
    • 1 yemek kaşığı limon suyu
    • 1 tatlı kaşığı tuz Sosu için:
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 diş sarımsak
    • 1 adet acı yeşil ya da kırmızı biber
    • 3 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 yemek kaşığı limon suyu

    Hazırlanışı :

    Terbiye için küçük bir kasede sarımsak, sıvı yağ, şeker, soğan, limon suyu ve tuzu karıştırın. Kuşbaşı etleri sos içinde 1 saat bekletin. Sosu hazırlamak için tencerede bütün sos malzemelerini karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak sosu kaynatınız. Ateşi iyice kısıp arasıra karıştırarak 5 dakika pişirin. Sosu etler pişene kadar sıcak tutun. Kuşbaşı etleri şişlere geçirin. Mangalda her yüzünü 7-8 dakika pişirin. Isıtılmış servis tabaklarına alıp sosla birlikte serviş yapın.


     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2018-11-15
  Okunma: 1630 - Yorum: 0 - Amp
Kullanıcı Oylaması: 0/5 - 0