Malzemeler

Kahve fincanı sıvıyağ
1 Çay kaşığı tane kimyon
1 Çay kaşığı tane kişniş
1 Tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 Tatlı kaşığı toz kişniş
1 Tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 Kase haşlanmış ve ezilmiş patates
yarım kase haşlanmış bezelye
1 Adet sivri biber
1 Tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz

Hamuru için :
Yarım kilo un
1 Çorba kaşığı kekik tohumu
Yeterince su ve tuz
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı

  • Yarım kilo unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın.
  • Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • İç malzemeyi hazırlayın.
  • 1 Kahve fincanı sıvıyağı kızdırın.
  • Tane kimyon ve kişnişi ilave edip, 1-2 kez çevirin.
  • Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin.
  • 1 Dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeyi, ince kıyılmış sivri biberi ve maydanozou ekleyin.
  • İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten indirin.
  • hamuru rulo şekline getirin ve 1 parmak kalındığında açın.
  • Ruloların her birini 1 santim kalınlığında kesin.
  • Yuvarlağı ortadan ikiye kesin.
  • Her bir parçayı huni şeklinde sarın.
  • Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun.
  • Ağız kısmını sıkıca kapatın.
  • Kızdırılmış sıvıyağda pişirin.