Malzemeler

4 Adet yufka
4 Adet havuç
500 gr ıspanak yaprağı
250 gr pastırma
2.5 Kahve fincanı margarin
1 Adet yumurtanın sarısı
Susam, çörekotu


Hazırlanışı

  • Havuçları temizleyip, rendeleyin, ıspanağı yıkayıp kıyın.
  • Her ikisini de teflon tavada ayrı ayrı kavurun.
  • Bir yufkayı mutfak tezgahına serin.
  • Margarini eritip yufkayı yağlayın.
  • İkinci yufkayı üzerine serip, yağlayın.
  • Ispanağı yayıp, üçüncü yufkayı da aynı şekilde serin ve yağlayın.
  • Kavrulmuş havucu serpiştirip son yufkayı yayın ve pastırmaları dizin.
  • Rulo şeklinde yayın.
  • Böreği ortadan ikiye kesip fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Susam ve çörekotu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarıncaya kadar 30 dakika pişirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.