Malzemeler

Yarım kg yufka
1 Adet soğan
4 Çorba kaşığı margarin
200 gr kıyma
100 gr mantar
2 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
2 Diş sarmısak
Yarım demet maydonoz
Tuz,karabiber
1 Adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı

  • Soğanı ince ince kıyıp,margarinle birlikte kavurun.
  • Üzeine kıymayı ekleyip,iki dakika daha kavurun.
  • Mantarları temizleyip ince ince kıyın ve kıymalı harca ilave edin.
  • Mantarlar pişene kadar kavurmaya devam edin.
  • Sonra ocaktan indirin.
  • Ayrı bir kapta havucu rendeleyip,2-3 dakika haşlayın.
  • Haşlanmış bezelye ve havucu da kıymalı,mantarlı karışıma katıp karıştırın.
  • Üzerine ince kıyılmış maydonoz ve karabiberi ekleyip,tekrar karıştırın.
  • Yufkaları üst üste koyup,dörde bölün.
  • Büyük üçgen şeklinde kesilmiş yufkanın ortasına 2 çorba kaşığı sebzeli harçtan koyun.
  • Elinizle yufkayı büzüştürerek bir araya toplayın.
  • Yufkanın bir ucunu etrafına dolayıp,gül şekli verin.
  • Yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerlerine bir adet yumurta sarısını sürün.
  • Orta ısılı fırında yufkalar pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.