Malzemeler

3 Adet yufka
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
3 Çorba kaşığı galeta unu
İç Malzemesi:
300 gr sosis
2 Yeşil biber
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber, kekik, tuz

Hazırlanışı
  • Sosisleri ince ince kıyın.
  • Soğan ve dometesleri soyup küp küp doğrayın.
  • Biberleri ince ince kıyın.
  • Yağı tencerede kızdırın.
  • Önce soğanları sonrada sosisleri kavurun.
  • Biber ve domatesleri ilave edin.
  • Tuz, karabiber ve kekik serptikten sonra ateşten alın.
  • Yufkaları düz bir zemine serin.
  • Yağ ve sütü çırpıp yufkaların üzerlerine sürün.
  • Her yufkayı ikiye katlayın ve altı eşit üçgen parçaya bölün.
  • Yufkaların geniş kısımlarına hazırladığız harcı paylaştırın.
  • Sigara böreği gibi sarın.
  • Böreklerin ince uçlarını suyla hafifçe ıslatarak yapıştırın.
  • Börekleri galeta ununa bulayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Keskin bir bıçakla ortalarından uzunlamasına kesin.
  • Artan harcı kesik bölümlere doldurun.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.