Tavuklu Kırma Böreği Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Tavuklu Kırma Böreği Tarifi

  1. Malzemeler

    2 Adet yufka
    4 Çorba kaşığı sıvıyağ
    200 gr haşlanmış tavuk eti
    Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi
    Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, kişniş
    1 Su bardağı süt
    1 Çorba kaşığı un
    1 Çorba kaşığı tereyağı
    2 Diş sarımsak
    100 gr dil peyniri

    Hazırlanışı

    • Tavuk etini küçük küçük kesin.
    • Tuz, baharatlar ve ceviz içiyle karıştırın.
    • Tepsiyi yağlayın ve ilk yufkayı buruşturarak tepsiye yayın.
    • Sıvıyağ serpip, ikinci yufkayıda aynı şekilde yerleştirin.
    • Tavuklu harçtan serpin.
    • Bir kapta eritilmiş tereyağına unu karıştırarak ekleyin.
    • Un pembeleştiğinde sütü ilave edin.
    • Tuzunu ayarlayın ve dövülmüş sarımsakları ilave edin.
    • Karışımı yufkaların üzerine dökün.
    • Rendelenmiş dil peynirini serpin.
    • Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.


  2. 2007-11-12 #2
    Ben açıkıyorum galiba.........:81:

  Okunma: 1078 - Yorum: 1 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -