Tavuklu Zarf Böreği Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Tavuklu Zarf Böreği Tarifi

  1. Malzemeler

    3 Adet yufka
    3 Adet yumurta
    1 Yumurta sarısı
    1 Çay bardağı sıvıyağ
    İç Malzeme :
    1 Tavuk göğüs eti
    100 gr çekilmiş ceviz içi
    Tuz, karabiber, çörekotu

    Hazırlanışı

    • İç malzemeyi hazırlamak için; tavuk etini yumuşayıncaya kadar haşlayıp tel tel ayırın.
    • Ceviz içi, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
    • Bir kapta üç yumurta ve sıvıyağı boza kıvamına gelinceye çırpın.
    • Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın.
    • Yumurtalı karışımın bir kısmıyla yufkayı ıslatın.
    • Diğer yufkayı üzerine yayın ve tekrar ıslatın.
    • Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkanın yuvarlak kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin.
    • Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın.
    • Karşılıklı dört köşesini üst üste bindirmeden ortada birleştirip zarf şekli verin.
    • Yağlanmış tepsiye yerleştirip keskin bir bıçak yardımıyla yufkaları zedelemeden, kat yerlerinden eşit üçgen parçalara bölün.
    • Üzerine yumrta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
    • Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
    • Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.




  2. 2007-11-12 #2
    Ay ben bittim buna denemem lazım bi ara mutlaka...

  3. 2007-11-12 #3
    ablam yapma etme gecenin bu saatinde gircem şimdi mutfağa yapıp yicem:81::81:

  Okunma: 1107 - Yorum: 2 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -