Malzemeler

Hamuru için :
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı su
Yarım çay fincanı ayçiçek yağı
Aldığı kadar un
İçi için :
1 Adet küçük soğan
1 Çorba kaşığı margarin
250 gr kıyma
2-3 Adet sivri biber
Tuz, karabiber
1 Çorba kaşığı domates salçası

Ayrıca :
1 Kase yoğurt
2-3 Diş sarımsak
1 Çorba kaşığı salça
1 Paket et suyu
1 Çorba kaşığı ayçiçek yağı


Hazırlanışı

  • Hamur için verilen tüm malzemeley karıştırıp, hamur haline getirin.
  • Küçük paraçlara ayırdığınız hamurları açın.
  • İnce şeriler halinde uzunlamasına kesin.
  • Sonra da bu şeritleri kare halinde kesin.
  • Temiz bir bez üzerinde kurutun.
  • Diğer tarafta doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı margarinde pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin.
  • Ardından ince ince doğranmış biberleri ekleyip, iyice kavurun.
  • Tuz ve karabiberi ilave edin.
  • Son olarak domates salçasını ekleyip, ateşten indirin.
  • Bir tencereye 3-4 su bardağı su koyarak kaynatın.
  • 1 Paket et suyu, 1 çorba kaşığı salça ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin.
  • Kaynadıktan sonra kurutulmuş mantıları suya atıp, haşlayın.
  • Haşlanınca suyunu süzün.
  • Servis tabağına önce mantı, üzerine sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş kıymalı karışımı dökün.
  • Sıcak olarak servis yapın.