Malzemeler

Yarım kg ıspanak
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Adet soğan
2 Adet havuç
250 Gr kıyma
2 Adet yufka
1 Adet yumurta
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı

  • Ispanakları yıkayıp, ayıklayın.
  • Tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın.
  • Rendelenmiş soğan ve havuçları ilave edip kavurun.
  • Kıymayı da ekleyip, kavurmaya devam edin.
  • Ispanakları ekleyip, suyu çekene kadar pişirin.
  • Tuz ve karabiber ilave edin.
  • Ayrı bir yerde iki yufkayı üst üste koyun.
  • Üstteki yufkaya hazırlanan harcı yayın.
  • Yufkaları rulo biçiminde sarın.
  • Pamuk ipliği veya ibrişimle birkaç yerinden sarın.
  • Ruloyu tencereye yuvarlayarak alıp, üzerine çıkacak kadar su koyun.
  • 15 dakika kaynatın.
  • Sudan alıp, süzgeçten geçirin.
  • Soğuyunca bıçak ile 3 parmak eninde kesin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine alın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Kızgın fırında 10 dakika pişirin.
  • Not:dilerseniz üzerine sarmısaklı yoğurt ve salçalı sos döküp servis yapabilirsiniz.