Malzemeler

125 Gr erişte
3 Yufka
3 Yumurta
125 Gr tereyağı
2 Su bardağı süt
250 Gr beyaz peynir

Hazırlanışı

  • Beyaz peyniri ufalayın.
  • Erişteyi tuzlu suda hafif diri kıvamda haşlayıp süzün.
  • Tereyağını eritip soğutun.
  • Yumurta,tereyağı ve sütü karıştırın.
  • Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı yayın.
  • Hazırladığnız sütlü karışım ile ıslatıp yarım yufkayı yayın.
  • Hazırladığınız sütlü karışım ile ıslatıp yarım yufka yayın ve tekrar sütlü karışımla ilave ıslatın
  • Üzerine erişteyi yayıp düzeltin.
  • Peyniri ilave edip yarım yufka döşeyin ve sütlü karışımla ıslatıp son yufkayı yayın.
  • Böreğin üzerine kalan karışımı gezdirerek döküp önceden ısıtılmış fırında en az 30-35 dakika pişirin.

Erişteli Su Böreği yemek tarifleri