Malzeme

2,5 su bardağı su

2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı ince irmik
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı şeker
1 tutam tuz
3 adet yumurta
125 gram margarin


Şerbeti İçin: 4,5 su bardağı şeker, 4,5 su bardağı su ile kaynatılır. Limon suyu konur. Koyulaşınca ateşten alınır.Soğumaya bırakılır.

Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır?



-Bir tencerede 2,5 bardak su, margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır.

-Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir.
-Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır.
-Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır.
-Bir kaşıkta şuruptan katılıp yoğrulur.
-Hamur ucuna tırtıllı huni takılmış krema pompasına doldurulur.
-Kızgın yağa 4-5 cm boyunda sıkılıp makasla kesilir.
-Tava sallanarak pembe renkte kızartılır.
-Soğuk şuruba atılır.
-Her kızartmada yağ bir süre soğutulur.