Katmerli Muska Böreği Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Katmerli Muska Böreği Nasıl Yapılır?

  1. MALZEMELER

    -1 su bardağı süt-su karışımı
    -1 çay bardağı sıvı yağ
    -2 yumurta (Bir yumurta hamura, 1 ak peynire, sarısı üzerine)
    -2 çay kaşığı tuz
    -1 çay kaşığı kabartma tozu
    -1 çorba kaşığı sirke
    -Aldığı kadar un
    -Hamuru katmerlemek için: 1 büyük paket margarin (250 gram)

    PEYNİRLİ HARÇ

    -Küçük bir kalıp beyaz peynir
    -Yarım demet maydanoz

    YAPILIŞI

    1- Tencereye süt, su, sıvı yağ, 1 yumurta, tuz, kabartına tozu, sirke konup karıştırılır. Elenmiş
    un ile kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yapılır. 6 parçaya ayrılır. Üzeri örtülerek 10- 15 dakika dinlendirilir.

    2- Hamurlar hafif unlanarak açılabildiği kadar açılır, üzerine erimiş margarin sürülüp bohça şeklinde katlanır.
    Kat araları da yağlanır. Üzerleri örtülerek buzdolabında donmaya bırakılır.

    3- İki bohça üst üste konur. Unlanarak merdane ile 27- 30 cm kadar büyütülür. Enine ve boyuna üçe kesilerek 9 parça elde edilir. (Toplam: 27 börek)

    4- Parçaların ortasına peynir, maydanoz, yumurta akı karışımı konup üçgen şeklinde katlanır. Tepsiye dizilip yarım çorba kaşığı süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. İstenirse çörekotu serpilir, ısıtılmış fırında pişirilir.


  2. 2007-10-09 #2
    eline sağlık bayramda neler yapacam diye düşünürken sen cokyardımcı oldun.

  Okunma: 1871 - Yorum: 1 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -