Güveçte Bıldırcın Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Güveçte Bıldırcın Nasıl Yapılır?

  1. MALZEMELER

    orta boy güveç için
    8 adet soyulmuş temizlenmiş bıldırcın

    125 gr tereyağı
    1 adet küçük
    soğan
    2 adet orta boy
    domates
    6 adet yeşil
    biber
    1 dal biberiye
    4 diş
    sarımsak
    bir fincan
    elma sirkesi
    tuz
    karabiber


    HAZIRLANIŞI

    Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Hafifçe pembeleşinceye kadar çevirin.Bıldırcınları ilave edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ilave edin. 2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin. Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp
    elma sirkesini ilave edin. 15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve brüksel lahanası ile sıcak servis yapın.



     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2018-10-17
  Okunma: 1163 - Yorum: 0 - Amp
Kullanıcı Oylaması: 0/5 - 0