Osmanlı Asdetud Temer Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Osmanlı Asdetud Temer Tarifi

  1. Malzeme:

    2 kilo çekîrdeksiz hurma,
    1+3/4 litre su,
    375 gram toz şekeri,
    1/2 kilo süzme bal,
    2 gram safran,
    900 santilitre susam yağı,
    125 gram çekilmiş ceviz İçi,
    bir miktar bayat ekmek içi,
    badem,
    antepfıstığı.

    Yapımı :

    2 kilo çekirdeksiz hurmayla 1+1/4 litre suyu bir tencereye koyup hafif ateşte kaynatmalı. Suyunu iyice çekince tencereyi ateşten indirip soğumaya bırakmalı. Sonra üzerine 1/2 litre sıcak su döküp yeniden ısıtmalı ve hurmaları sıcağı sıcağına elle ezmek suretiyle ince elekten geçirerek bir kalaylı tencereye aktarmalı. Beri yanda toz şekerini, süzme bali , gayet ince çekilmiş ceviz içini, susam yağını bir kaba koymalı ve bu karışımı, hamur haline gelinceye kadar bayat ekmek içiyle yoğurmalı. Sonra bu hamuru, hurma ezmesiyle karıştırıp hafif ateşte iyice pişirmeli. Kayık tabağı biçimindeki bir servis tabağına boşaltmalı. Üzerini kabuğu soyulmuş badem ve uzunlamasına ikiye bölünmüş tuzsuz antepfıstığıyle süsleyip servis yapmalı.


    Güncelleme : 2008-04-24
  Okunma: 882 - Yorum: 0 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -