Sabuniye Helvası (Bademli) Osmanlı Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Sabuniye Helvası (Bademli) Osmanlı Tarifi

  1. Malzemeler:

    1,5 su bardağı toz şeker
    2/5 paket tereyağı (150 gr)
    1 su bardağı buğday nişastası
    1,5 su bardağı su
    1 çay bardağı iç badem

    Yapımı:

    Bademler kaynar suda tutularak ince kabuğu yumuşatılır ve çekerek soyulur. Bademler boyuna ikiye kesilir. Tereyağ ve toz şeker tencereye konur. Orta ateşte kavrulur. Şeker erimeye başlayınca suda eritilmiş nişasta atılır. Hemen arkasından bademler atılır. Sürekli ve ezerek karıştırılır. Rengi koyulaşıp, katılaşınca kıvama gelmiş demektir. Tabaklara konarak servise sunulur.



    Güncelleme : 2008-04-24
  Okunma: 1034 - Yorum: 0 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -