Kaymaklı Kaygana (Osmanlı) - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Kaymaklı Kaygana (Osmanlı)

  1. Malzemeler:

    9 adet yumurta
    1 çay bardağı nişasta (buğday)
    Yarım çay kaşığı yuz
    150 gr tereyağı

    Şerbeti için:
    1,5 su bardağı şeker
    1,5 su bardağı su
    1 çorba kaşığı limon suyu

    İçi için: Yeteri kadar kaymak

    Yapımı:

    Yumurtalar şeklini kaybedene kadar çırpıldıktan sonra tuz ve nişasta eklenir. Pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır. Tavaya tereyağı konur kaşıkla, karışım çay tabağı çapında dökülür, iki yüzü pembe renkte kızartılır. Kaynatılmış şerbetin içine atılır,yaklaşık 15 dakika şerbette tutulur. Daha sonra kenarlı bir tepsiye dizilir. Kayganaların üzerlerine birer parça kaymak konur. Üzerine ikinci şerbette tutulmuş kayganalar konarak kapatılır. Şerbet arttıysa üzerine gezdirilir. 1 saat sonra servise sunulabilir

    Güncelleme : 2008-04-24
  Okunma: 1202 - Yorum: 0 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -