Pirinç Unlu Revani(Osmanlı) - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Pirinç Unlu Revani(Osmanlı)

  1. Malzemeler:

    150 gr tereyağı
    150 gr pirinç unu
    1 çay bardağı toz şeker
    1 su bardağı küllü su
    1 paket vanilya


    Şurubu için:

    2 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı su
    1 çorba kaşığı limon suyu

    Yapılışı:

    Önce şerbet kaynatılır. Kıvam alınca
    limon suyu katılır, birkaç dakika daha kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Tereyağı yakmadan eritilir. Üzerine şeker, pirinç unu ve su eklenir. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım pişirilir, vanilya katılır. Daha sonra karışım uygun büyüklükte, yağlanmış fırın kabına dökülür. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Baklava şeklinde kesilir, hemen şerbet gezdirilir.

    Güncelleme : 2008-04-24
  Okunma: 1725 - Yorum: 0 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -