Güllaç Tavası Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Güllaç Tavası Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeler

    8 yaprak güllaç
    1 su bardağı ceviz
    3 adet tumurta
    1 paket tereyağı

    Şerbet için:

    2 su bardağı şeker
    2 su bardağı su
    1 çorba kaşığı limon suyu

    Hazırlanışı

    Güllaçlar hafif ıslatılır. Aralarına dövülmüş ceviz konarak üst üste tepsiye yerleştirilir. 1 saat bekletilir. Bu arada şerbet kaynatılır soğumaya bırakılır. Bekleyen güllaç baklava dilimi şeklinde kesilir. Her dilim çalkalanmış yumurtaya batırılır, tereyağında kızartılır. Şerbete atılır, 5 dakika sonra servis tabağına aktarılır.


    Güncelleme : 2008-04-24
  Okunma: 1099 - Yorum: 0 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -