Malzemeler

4 Adet milföy hamuru
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı çilek marmelatı
8 Adet küçük beze
1 Adet kivi
Karışık mevsim meyveleri
Kreması için :
4 Adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı kakao
3 Çorba kaşığı un
2 Tatlı kaşığı nişasta
1.5 su bardağı süt
125 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 Paket bitter çikolata

Hazırlanışı

  • Öncelikle kremayı hazırlayın.
  • Bunun için yumurta sarılarını şekerle iyice çırpın.
  • Kakao, un ve nişastayı katın.
  • Yavaş yavaş sütü yedirin.
  • Kısık ateşte koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ateşten alınca margarinle karıştırın.
  • Bu arada çikolatayı benmari usulü eritip, kremayla karıştırın ve soğumaya bırakın. (içi sıcak su dolu başla bir kabın içine oturtarak ve eriyene kadar sürekli karıştırarak)
  • Dondurulmuş milföy hamurlarını unlanmış tezgahın üzerinde kenarları üst üste gelecek biçimde yan yana dizin.
  • Buzlar çözülünce merdane yardımı ile açın.
  • Yaklaşık 28 santim büyüklüğünde bir daire kesin.
  • Kalan hamurdan da küçük kareler kesin.
  • Yumurtayı çırpın.
  • Yuvarlak kestiğiniz hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisini koyun.
  • Hamurun kenarlarına kare biçiminde kestiğiniz küçük parçaları dizin.
  • Üzerine çırpılmış yumurtayı sürün.
  • Çatalla delikler açın.
  • Buzdolabında 20 dakika bekletin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
  • Çilek marmelatını kısık ateşte ısıtın.
  • Hamurun üzerine fırçayla sürün.
  • Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına doldurun.
  • Pastanın üzerine sıkın.
  • Kivinin kabuklarını soyup, küçük küçük dilimleyin ve pastanın üzerine yerleştirin.
  • Üzerine dilimlediğiniz mevsim meyvelerinden yayın.
  • Bezeleri de pastaya yerleştirin.
  • Buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Dilimleyerek servis yapın.