Malzemeler

4 Adet yumurta
2 Su bardağı tozşeker
4 Su bardağı un
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
8-10 Adet kayısı
8-10 Adet tatlı kırmızı erik veya mürdüm eriği
1 Adet limon
Üzerine serpmek için : pudraşekeri

Hazırlanışı

  • Yumurta ve şekeri çırpın.
  • Ardından süt, margarin, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyin.
  • Limonu rendeleyerek ilave edin.
  • Karışımı mikserle karıştırdıktan sonra kek kalıbına boşaltın.
  • Küçük küçük doğranmış kayısı ve eriklerin yarısını hamurun içine ilave edin.
  • Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 50 dakika pişirin.
  • Keki fırına koyduktan 15 dakika sonra kalan diğer meyveleri kekin üzerine koyun.
  • Keki fırından çıkardıktan sonra dilimleyin ve üzerine pudraşekeri serperek servis yapın.