Malzemeler

4 Adet yumurta
4 Kahve fincanı tozşeker
5 Kahve fincanı un
Yarım paket kabartma tozu
250 gr ıspanak

Kreması İçin :

1 Su bardağı süt
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı tozşeker
4,5 Çorba kaşığı margarin
Yarım çay kaşığı vanilya

Süslemek İçin :

Krem şanti
Renkli pasta şekerlemesi

Kelebek Pasta Nasıl Yapılır?


Hazırlanışı

  • Önce hamuru hazırlayın.
  • Bunun için yumurta ve 4 kahve fincanı tozşekeri çırpın.
  • Ispanağı temizleyip, yıkayın ve robottan geçirin.
  • Daha sonra suyunu süzüp, şekerli yumurtaya ekleyin.
  • Un ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Küçük kek kalıplarına hamuru dökün.
  • Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirin.
  • Bu arada kremayı hazırlayın.
  • Bunun için ; 1 su bardağı süt, yarım su bardağı un ve yarım su bardağı tozşekeri çırpıp, ocağa alın.
  • Muhallebi kıvamına gelince 4,5 çorba kaşığı margarin ve yarım çay kaşığı vanilyayı ekleyin.
  • Fırından aldığınız kekleri kalıplarından çıkarın.
  • Üst tarafından enlemesine kesip, ikiye ayırın.
  • Alttaki kısmına kremayı sürün.
  • Kesilen kek parçalarını ise ikiye bölün.
  • Her iki parçayı krema sürülmüş kekin üzerine kelebek kanatları olacak biçimde yerleştirin.
  • Krem şanti ve renkli pasta şekerlemesi ile süsleyerek servis yapın.