Kıymanın yarısını soğan rendesiyle tencereye koyup kavurun. Suyunu çekince ateşten indirip, soğutun. Kavurduğunuz kıymaya kalan kıymayı, 1 yumurta sarısını, haşlanmış pirinci, maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.


Büyük bir yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp köfteler yapın. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yağla yumurtaya bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecede 25 dakika pişirip, haşlanmış sebze ile servis yapın.

Malzemeler

* 500 gram piliç kıyma
* 1 çay fincanı pirinç
* 1 adet soğan
* Yarım demet maydanoz
* 1 su bardağı galeta unu
* 1 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* Tuz, karabiber