Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın. Aklarını bir tutam tuz ile birlikte mikserde kar haline gelene kadar çırpın. Tozşekeri yumurta sarıları ile karıştırın. Unu, irmik ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave edin. Kabartma tozunu katın. Antepfıstığını da ilave edin. Kek kalıbını yağlayın, hamuru içine dökün. 80 derece fırında 25 dakika pişirin. Şerbeti için tozşekeri ve suyu bir tencerede kaynatın. Ocaktan alırken limonu sıkın ve soğutun. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Antepfıstığı serpin.


Malzemeler (8 kişilik)
* 1 komposto kasesi
* Dövülmüş antepfıstığı
* 1 çay bardağı tozşeker
* 1 çay bardağı un
* 5 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı irmik
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 paket kabartmatozu

Şerbeti İçin
* 2,5 su bardağı tozşeker
* 2 su bardağı su
* Yarım limonun suyu